مراقبت های بعد از جراحی بینی

به طور کلی انتخاب جراح بینی در کسب نتیجه موفق و رضایت بخش عمل رینوپلاستی بصورت مستقیم اثرگذار است. اما افزون بر این ، مسئله دیگری که در حصول نتیجه ایده آل از جراحی زیبایی بینی موثر است که مراقبت های بعد از جراحی بینی نامیده می شود. لازم به ذکر است که رعایت نکات و مراقبت های بعد از عمل زیبایی بینی ، علاوه بر تاثیری که بر نتیجه آن دارد در کوتاه تر شدن دوران نقاهت جراحی و تسریع روند بهبودی نیز کمک کننده خواهد بود. در مقاله پیش رو از دکتر نیلوفر نیابتی ، بهترین جراح بینی در رامسر ، بر آنیم تا مهمترین نکات مراقبت های بعد از رینوپلاستی را برای شما تشریح نماییم.

 

مراقبت های بعد از جراحی بینی _ دکتر نیابتی

 

مراقبت های بعد از جراحی بینی در رابطه با تورم و کبودی

توجه داشته باشید که مواجهه با ورم و کبودی بویژه در نواحی اطراف چشم پس از جراحی بینی ، امری بدیهی است و در حقیقت می توان گفت که از رایج ترین عوارض جراحی دماغ می باشد ، به طوری که هر فردی پس از عمل با آن روبرو خواهد بود. البته توجه داشته باشید که شدت کبودی و تورم به وضعیت و شرایط بدنی بیمار و نیز وسعت جراحی بستگی دارد. اما آنچه که حائز اهمیت می باشد این است که با قرار دادن کمپرس یخ بر روی صورت ( دقت داشته باشید کمپرس یخ نباید به طور مستقیم بر روی بینی قرار داده شود ) ، می توانید در تخفیف و کاهش این عوارض کمک بسزایی نمایید.

تغذیه بعد از عمل دماغ

رعایت نکات مراقبت های بعد از جراحی بینی در خصوص رژیم مناسب غذایی در بهتر سپری شدن دوران نقاهت جراحی بینی ، تاثیر قابل توجهی دارد. از آن جا که به لحاظ آناتومیک ، فک بالا و بینی با یکدیگر ارتباط مستقیمی دارند ، باید گفت که هر گونه حرکت قابل توجه در ناحیه فک بالا ، بخصوص طی روزهای ابتدایی پس از جراحی کردن دماغ ؛ می تواند بر نتیجه جراحی اثر سوء بگذارد. از این رو توصیه می شود تا 4 روز بعد از عمل ، تنها از مواد غذایی رقیق و نرم همچون فرنی ، سوپ ، آبمیوه و غیره که نیاز به جویدن طولانی مدت ندارند ؛ استفاده نمایید و از روز پنجم به بعد غذای معمول سفره را میل نمایید. همچنین توجه داشته باشید که استفاده از نمک و سدیم می تواند در افزایش تورم بینی تاثیر منفی ایجاد کرده و منجر به تشدید بیشتر آن گردد. لذا افراد پس از عمل کردن بینی باید مصرف این موارد را به حداقل برسانند.

عدم نوشیدن مشروبات الکلی از مراقبت های بعد از رینوپلاستی

خونریزی مداوم : الکل می ‌تواند با باز کردن رگ های خونی ، باعث خونریزی مداوم در ناحیه تحت جراحی شود . همچنین این مسئله منجر به افزایش تورم و کبودی در بینی شده و روند بهبودی را طولانی تر می کند.

تداخل با داروها : مصرف الکل در کنار داروهایی که برای کنترل درد یا التهاب پس از جراحی تجویز می‌ شوند ، می ‌تواند تداخلات ناخواسته‌ ای ایجاد کند. این تداخلات عوارض جانبی داروها را بیشتر کرده یا باعث کاهش اثربخشی آن‌ ها می شود.

تأثیرات روانی : مصرف الکل می‌تواند تأثیرات روانی نیز داشته باشد ؛ زیرا باعث افزایش استرس یا افسردگی شده که این موارد نیز می ‌تواند روند بهبودی را کند.

نتیجه گیری : با این تفاسیر توصیه پزشک این است که برای رعیات مراقبت های بعد از رینوپلاستی نوشیدن الکل را تا سه ماه کنار گذاشته تا مشکلاتی نظیر خشکی پوست ، تورم و رقیق شدن خون ، شما را به خود درگیر نکند .

تاثیر نوشیدن کافئین بر جراحی بینی

فشار خون بالا : قهوه به دلیل داشتن کافئین می‌ تواند باعث افزایش فشار خون شود. این مسئله برای فردی که به تازگی تحت جراحی قرار گرفته است بسیار پر اهمیت بشمار می رود ؛ زیرا فشار خون بالا، خونریزی مداوم را در پی خواهد داشت .

ضربان قلب بالا : مصرف قهوه باعث تند شدن ضربان قلب می‌شود ؛ زیرا قهوه حاوی کافئین است که یک محرک قوی برای سیستم عصبی مرکزی است. افزایش فعالیت های قلبی ممکن است در دوره نقاهت و بهبودی پس از عمل بینی خطرناک بوده ونتایج نامطلوبی را به همراه داشته باشد .

با توجه به این نکات بهتر است پس از جراحی و در دوره نقاهت ، از مصرف قهوه و سایر نوشیدنی‌های حاوی کافئین تا مدتی خودداری کنید . در صورتی که به نوشیدن قهوه عادت دارید و مصرف آن برای شما ضروری است باید با پزشک خود مشورت کرده و از مراقبت های بعد از عمل بینی اطلاعات جامعی کسب کنید.

نحوه خوابیدن بعد از عمل بینی

نحوه صحیح خوابیدن بعد از عمل ، یکی از مهم ترین نکات مراقبت های بعد از جراحی بینی است که باید بصورت طاقباز ( به پشت ) باشد ؛ بنابراین افراد باید تا یک هفته پس از عمل زیبایی بینی بدین نحو خوابیده و از خوابیدن به پهلو و شکم خودداری نمایند. همچنین لازم به ذکر است که پس از جراحی کردن دماغ می بایست در هنگام خواب ، سر بالاتر از سطح بدن قرار گیرد تا از تجمع خونریزی زیرپوستی پیشگیری به عمل آمده و از تشدید تورم جلوگیری گردد ؛ به این منظور می توان از دو یا چند بالش کمک گرفت.

نحوه استحمام در مراقبت های بعد از جراحی بینی

این سوال که پس از عمل بینی چه زمانی می توانم حمام کنم ، یکی از سوالاتی است که در ذهن فرد شکل می گیرد. دوش گرفتن می تواند کرختی از استراحت زیاد را از بین ببرد و روحیه فرد را بهتر کند. همانطور که می دانید پس از اتمام پروسه ، بینی با گچ پوشانده می شود تا از جابجا شدن و ضربه خوردن به آن جلوگیری شود. بنابراین ، بدیهی است که جراح بینی رامسر از شما بخواهد تا بعد از باز کردن پانسمان از خیس کردن صورتتان خودداری کنید. پس از ویزیت اولیه و برداشتن گچ یا اسپلینت ، می توانید داخل بینی خود را با پنبه ای آغشته به آب ولرم تمیز کنید تا راه تنفسی شما باز شود. در صورت کسب مجوز از دکترتان ، می توانید دوش بگیرید اما نکات زیر را در مراقبت های بعد از جراحی بینی در رامسر در حین استحمام رعایت نمایید تا بینی تازه عمل کرده شما لطمه ای نبیند:

  • از یکی از نزدیکان بخواهید برای شستشوی موها کمکتان کنند ؛ بنابراین تحت هیچ شرایطی سر خود را خم نکنید و از همراه خود بخواهید موهایتان را از پشت شسته و آبکشی نماید.
  • از آب داغ استفاده نکنید. بخار آب و گرم بودن بیش از حد فضای حمام سبب تورم و التهاب بیشتر در ناحیه صورتتان می شود.
  • از دوش دستی استفاده کنید تا بتوانید کنترل بهتری برای شستشوی خود داشته باشید. همچنین فشار آب را بر روی درجه متوسط تنظیم کنید.
  • زمان استحمام کردن را کوتاه کنید تا اثرات بخار آب بر بینی تان کمتر شود.
  • پس از اتمام دوش گرفتن ، حتما صورتتان را خشک کنید ؛ با این کار مانع بروز عفونت در موضع عمل کرده می شوید.
  • از سویی دیگر ، خشک کردن کامل سبب می شود از سرما خوردن شما و بروز عفونت های سینوسی در امان بمانید.

جراحی بینی - دکتر نیابتی

 

مصرف داروها در مراقبت‌های بعد از جراحی بینی

مصرف داروها در مراقبت‌های بعد از جراحی بینی به شکلی کلی متفاوت است و بستگی به نوع جراحی ، وضعیت سلامتی شما و دستورات بهترین پزشک رامسر دارد. در ادامه ، چند مورد از داروهای معمولاً مورد استفاده در این مراقبت‌ها آورده شده اند:

  • داروهای ضد التهابی: این داروها برای کاهش درد و التهاب بعد از جراحی بینی مصرف می‌شوند. معمولاً پزشک به شما
  • داروهایی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن تجویز می‌کند.
  • داروهای ضد حساسیت: اگر شما دارای حساسیت به داروها یا مواد دیگر هستید ، پزشک شما ممکن است به شما
  • داروهای ضد حساسیت مانند آنتی‌هیستامین تجویز کند.
  • داروهای آنتی بیوتیک: معمولاً برای جلوگیری از عفونت بعد از جراحی بینی پزشک داروهایی مانند آنتی‌بیوتیک تجویز می کند.
  • داروهای تنفسی: چنانچه شما دارای مشکلات تنفسی باشید ، پزشک شما ممکن است برای کمک به تنفس شما داروهای تنفسی تجویز کند.
  • داروهای ضد اضطراب: اگر شما دچار استرس و اضطراب هستید ، پزشک ممکن است برای کمک به کنترل استرس شما داروهایی مانند آنتی‌دپرسانت‌ها تجویز کند.
  • داروهای ضد تب: درصورتیکه شما تب داشته باشید ، پزشک ممکن است برای کاهش تب شما داروهایی مانند استامینوفن تجویز کند.

در نهایت ، همیشه به دستورات و راهنمایی‌های پزشک خود پایبند باشید و هرگونه سوالی در مورد مصرف داروها و مراقبت‌های بعد از جراحی بینی خود را با او مطرح کنید.

مراقبت از زخم ها بعد از جراحی بینی

مراقبت از زخم‌ها بعد از جراحی بینی بسیار مهم است و می‌تواند به بهبودی سریع‌تر و کاهش خطر عفونت کمک کند. بعد از جراحی بینی بایستی به خوبی از جای زخم ها و بخیه ها مراقبت کنید تا احتمال بروز عفونت کاهش یابد. به این منظور معمولاً پزشک توصیه می کند ، جای زخم را بصورت روزانه تمیز و ضدعفونی کنید و پس از آن با پماد های تجویزی جای بخیه ها را چرب نمائید. توجه داشته باشید ، حتماً طبق توصیه های جراح بینی خود در رامسر و مازندران عمل نمائید.

سایر مراقبت های بعد از جراحی بینی که ضروری هستند

  • جهت شستشوی بینی بعد از عمل ، تنها باید از سرم های شستشو استفاده کرد.
  • تا چند وقت بعد از جراحی بینی باید از پایین انداختن سر اجتناب کرد.
  • رفتن به اماکن شلوغ ، خندیدن زیاد و تکلم طولانی مدت تا چند وقت پس از عمل دماغ ممنوع می باشد.
  • از انجام فعالیت های ورزشی سنگین و بلند کردن اجسام سنگین ، حداقل تا 3 ماه بعد از جراحی باید پرهیز گردد.
  • استفاده از عینک تا 3 ماه بعد از جراحی ، ممنوع است و در صورت لزوم به استفاده از عینک می توان 2 هفته بعد از جراحی از لنز استفاده نمود.

پاسخ

شش + هفت =

تماس با دکتر